Ben jij een echte liefhebber van watersport maar weet je nog niet heel veel over de materialen die je nodig hebt? Wetsuits worden vaak onderschat en de voordelen van wetsuits snel vergeten. Wat de voordelen van wetsuits zijn lees je hier!  

Een wetsuit houd je warm, maar hoe en waarom? 

Wetsuits zijn van groot belang voor je gezondheid en onderkoeling is niet iets om grapjes over te maken. Door lang in het water te liggen kan je onderkoeling oplopen. Onderkoeling is niet prettig en kan leiden tot schade aan je gezondheid. Voorkom onderkoeling dus door de juiste wetsuit te kopen. Wetsuits zijn gemaakt van neopreen, dit zorgt voor een goede isolerende laag om je lichaam. Hoe dikker het neopreen, hoe beter je lichaam is geïsoleerdVraag bij de specialist naar de diktes en welke zij jou aanbevelen voor de sport die je gaat uitoefenen. Bij het kiezen van een wetsuit let dan ook op de juiste maat. Wetsuits moeten eigenlijk net iets te strak zitten tijdens het passen, omdat in het water alles wat losser gaat zitten. Dit is van groot belang omdat er een klein laagje water tussen het lichaam en de wetsuit moet zitten. Het kleine laagje water zorgt er namelijk voor dat je lichaam warm blijft omdat het je lichaamstempratuur aanneemt en dat voel je. 

Door een wetsuit hou je het langer vol! 

Energie wordt op veel manieren verbruikt door ons lichaam, warmte is een van deze energievreters. Wanneer het water koud is dan verbruikt je lichaam meer energie om zichzelf warm te houden. Eigenlijk zonde van de energie, dit kan je natuurlijk veel beter besteden aan de watersport die je aan het uitoefenen bent. Met een goede wetsuit bespaar je dus energie en kun jij die extra meters maken.  

Wetsuits zorgen voor drijfvermogen 

Wat moet ik nou met drijfvermogen hoor ik je denken. Het antwoord is simpel! Drijfvermogen zorgt ervoor dat je sneller en langer kunt zwemmenSnelheid is alleen van belang als je aan wedstrijdzwemmen doet. Maar langer kunnen zwemmen is een groot voordeel voor zowel competitie als veiligheid. Wanneer je aan watersport in de zee doet kan je nog wel eens in gevaarlijke situaties komen. Om weer veilig bij de kust aan te kunnen komen is langer kunnen zwemmen een groot voordeel.  

Windsurfboard kopen | Funsport Makkum maar Funsport Makkum verkoopt ook voor snowboards en snowboard helmen