Fit zijn is lekker. Als je een goede conditie hebt verkrijg je een diepere slaap, en ben je op de dag actiever. Tevens ben je sneller over een ziekte heen, en zo zijn er veel redenen om op te sommen waarom het fijn is om een goede conditie te hebben. Lees in deze tekstblog hoe je fit kan geraken, hoe prettig het is om een gezonde lifestyle te hebben.

Goed gereedschap is het halve werk

Fitnessapparatuur moet goed zijn. Bekijk een fitness shop die kwaliteit in huis heeft. Als je het assortiment bekijkt, dan vallen veel stukjes op z’n plek. De fitness webshop is een totaalzaak, en dat komt omdat fit zijn op meerdere zuilen gestoeld is. Enkel krachttraining is te eenzijdig, je moet ook een goede conditie hebben en lenig zijn. Je ziet op de homepage van de fitness webshop gelijk dat je kan linken naar cardio- en krachtapparatuur, en yoga- en pilatusmatten. Daar nog bij staan andere gadgets die belangrijk zijn om fit en vitaal te worden en te blijven, bijvoorbeeld zo’n opstapbankje is een nuttig hulpmiddel. Het oude gezegde, goed gereedschap is het halve werk is waar. Alles wat de fitness webshop in het assortiment heeft is veilig en van goede kwaliteit; je kan doelen stellen en bereiken. Je kan kracht, conditie en lenigheid verkrijgen.

Het rustige begin

Een hometrainer is ideaal om te beginnen met de gezonde lifestyle. De hometrainer heeft zich op alle fronten bewezen. Fietsen is een gezonde beweging, de kans op blessures of letsel is nihil. Niet voor niets worden hometrainers ingezet door cardiologen en fysiotherapeuten, artsen weten als beste wat goed is voor de patiënten. Hometrainers worden ingezet door senioren om fit en vitaal te blijven, maar ook door topsporters. Zo gebruiken professionele marathonschaatsers de hometrainer om stramheid te laten verdwijnen. De dag na de schaatsmarathon gaat de schaatser een uur of twee op de hometrainer zodat al de spieren weer soepel geraken. Beginnen met trainen op een hometrainer vraagt geen instructies, alleen al daarom is een hometrainer een goed begin. Hometrainers zijn relatief goedkoop, want ze zijn erg duurzaam. Over het algemeen is een hometrainer compleet. Vaak heeft het een timer, calorieteller, regelbare weerstand, en een hartslagmeter. Soms heeft het ook extra’s zoals trainingsprogramma’s, het bijhouden van de afgelegde afstand, het tellen van het aantal omwentelingen, en het meten van het wattage wat je trapt. Luxe modellen zijn nog uitgebreider, zo zijn er hometrainers met Bluetooth die je kan koppelen aan je laptop of tablet. Zo kun je de trainingsresultaten bijhouden en virtueel een parcours fietsen. Je moet dan denken aan het laatste gedeelte van een Tour de France etappe of door een stad. Dit zijn leuke gadgets die het trainen kunnen stimuleren, maar in de basis is fietsen gezond voor alles.

Trainingsdoelen met de hometrainer

Er zijn verschillende modellen hometrainers in de handel. De recument is meer een ligfiets, bij een spinfiets drijf je een vliegwiel aan en heeft geen vrijloopnaaf dus de overbrenging is star, maar de meest bekende is de standaard hometrainer. Deze is erg universeel en voor een brede doelgroep die daarbinnen verschillende doelen kan bereiken. Er staat al een voorbeeld in deze tekst, die marathonschaatser die zijn stramheid wegfietst. Andere doelen zijn meer kracht in de benen en een betere conditie. Meest favoriet is afvallen middels een hometrainer, en in feite is er geen beter fitnessapparaat voor dat doel te vinden. Mensen die kampen met overwicht belasten toch al zo de rug en gewrichten, fietsen is dan het aller beste. Het tegenovergestelde, hardlopen, dan belast je juist enorm de rug en gewrichten; afvallen middels hardlopen is vragen om medische problemen. In het begin is tijd belangrijk; hoe lang kun je op de hometrainer zitten? In een later stadium is gericht trainen op hartslag zeer efficiënt. Informatie omtrent het berekenen van de hartslagzones is online makkelijk te vinden.