Fitter worden is voor velen een doel, maar om daar te komen is het van belang om een aantal veranderingen door te voeren. Een fit lichaam bereik je namelijk niet zomaar. Het is een doel voor de lange termijn. Daarnaast is het van belang om te beseffen dat je een fit lichaam ook moet onderhouden. Daarom is het verstandig om je te focussen op een verandering in je lifestyle. Dat realiseer je vooral door regelmatig te bewegen en gezond te eten. Lees nu meer over fitter worden met sport en voeding.

Fitter met sport

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: natuurlijk moet je regelmatig bewegen om een fit lichaam te realiseren. Het helpt dus al als je voor je werk veel moet bewegen. Dat kan al veel invloed hebben. Heb je een kantoorbaan met weinig beweging? Dan is sporten nog belangrijker.

Naast je werk is het altijd van belang om tijd vrij te maken voor sporten. Door voor iets te kiezen wat je daadwerkelijk leuk vindt, heb je meer plezier tijdens het sporten en kun je betere resultaten behalen. Het hoeft niet de meest intensieve sport te zijn! Het gaat erom dat je regelmatig beweegt en actief bezig bent.

Fitter met voeding

Het belang van sport voor een fit lichaam kan niet over worden getwijfeld. Echter is voeding minstens net zo belangrijk. Je kunt wel regelmatig bewegen, maar als je vervolgens ongezond eet, doe je het eigenlijk voor niets.

Zorg daarom voor een juiste balans in macronutriënten en ga niet over je caloriebehoefte heen. Eet echter wel voldoende! Te weinig eten gaat er namelijk niet voor zorgen dat je een fit lichaam krijgt en zorgt er bovendien voor dat je weinig energie hebt. Dat gaat jouw prestaties tijdens het sporten en in het algemeen ook verminderen.

Sportvoeding

Sommige voeding wordt sportvoeding genoemd, omdat ze je ondersteunen tijdens het sporten. Denk hierbij aan bepaalde eiwitrepen of eiwitshakes. Je kunt sportvoeding echter ook als sportsupplementen zien. Daarover hieronder meer.

Sportsupplementen

Een belangrijke manier om gezonder te eten, is door gezonde voeding te combineren met schone sportsupplementen. Denk aan whey eiwitshakes, omega 3 visolie en vitamines.

Zowel sportvoeding als sportsupplementen zijn te koop op de website van Muscle Concepts. Daar kun je tevens terecht voor al je vragen over sport, supplementen, voeding en lifestyle. Zo word jij fitter en gezonder!