Tijdens het jaarlijkse WK in Londen kijkt half Nederland naar het darten, en besluiten velen dat ze ook een pijltje willen gooien. Je begint echter niet zomaar met een carrière in de dartwereld, daar moet je de juiste spullen voor hebben. In dit artikel kijken we naar een aantal basiselementen. Door de juiste spullen te kopen beschadig je je eigen huis niet en ontwikkel je je talenten op de juiste manier.

Het begint bij een dartbord

Natuurlijk wordt het erg last om te darten zonder dartbord. Online zijn genoeg plekken te vinden waar je een goed bord kunt kopen. Zo kun je een dartbord kopen bij Mcdartshop.nl. Daar vind je de bekendste merken, zoals Winmau en Target, waar ook op de grote toernooi op wordt gedart. De kwaliteit van de borden hangt vaak af van de keuze qua materialen. De beste professionele dartborden zijn gemaakt van sisal. Dit is een soort vezel die vooral groeit in warme gebieden. Na verloop van tijd zal je merken dat de gebieden waar veel op wordt gegooid, verliezen aan stevigheid. Je kan het bord dan draaien. De rand met cijfers is namelijk niet vastgezet. De bevestiging van een dartbord aan de muur is wel een dingetje. Een dartbord is niet licht, en moet met pluggen worden bevestigd. Kijk dus goed of je de juiste spullen in huis hebt.

Dartpijlen

Dan gaan we uiteraard over naar de pijlen. Op het gebied van pijlen is er nog veel meer te kiezen. Een pijl bestaat uit 3 delen. De punt, de shaft en de flight. De shaft is het middelste gedeelte en de flight is het uiteinde van de pijl, vaak een licht plasticje dat er voor zorgt dat de pijl mooi blijft vliegen. Deze beschadigen snel, en koop je dan ook in bulk voor weinig geld. Als je gaat kiezen grootste darts assortiment raden we aan om eerst voor wat zwaardere pijlen te kiezen. Vanaf 27 gram ongeveer. Hiermee is het makkelijker om te beginnen met leren, omdat je door hebt dat je echt met iets gooit. Uiteindelijk kun je gaan experimenteren, met wat jij prettig vindt gooien.

Ring rondom het bord

Een ring rondom het dartbord is ook zeker iets om over na te denken. Je gaat er misschien van uit dat de dartpijlen gemakkelijk in het bord komen, maar als beginner kan dat nog weleens tegenvallen. Zeker als je op de dubbels gaat gooien, kan je zomaar met een afzwaaier te maken krijgen. En je wil niet hebben dat de pijl in je muur komt, want dat ziet er niet uit. Bovendien geeft een ring een mooi effect aan het bord door de kleur. Een ring kun je gewoon om het bord hangen, zonder schroeven of spijkers.

Dartmat

Het laatste wat we aanraden is een dartmat. Deze beschermt de vloer, maar is ook gelijk handig om de afstand van het bord op te meten. Zo weet je dat je op de goede plek staat. De goede kwaliteit dartmatten hebben een ingebouwde ‘oche’, dit is het verhoginkje waar je met je voet tegenaan kan leunen voor de juiste balans. Als je niet wil dat deze mat er altijd ligt, kun je kiezen voor een opvouwbare of oprolbare variant. Deze zijn gewoon beschikbaar, en zijn in een mum van tijd op te bergen. Handig voor als je dartbord niet in een bijkamertje hangt, maar ergens in de woonkamer.