Veel mensen zweren bij de sportschool, om daar samen met anderen te sporten. Want als ze een abonnement afsluiten, dan weten ze zeker dat ze ook regelmatig gaan. Maar hoe pakt dat in de praktijk uit? Lang niet iedereen met een abo bij de sportschool komt daar ook wekelijks, of zelfs maandelijks. Ook vindt lang niet iedereen het prettig, of zo gezellig, om samen in een grote zaal te sporten. Zo kiezen sommigen er bewust voor om alleen te sporten, buiten of binnen. Met een beetje discipline is online sport dan ook absoluut een goed alternatief voor de sportschool, om meerdere redenen.

Thuis binnen of buiten sporten

Misschien wilt u graag wat gewicht kwijtraken, en hoeft niet bepaald iedereen dat te zien. Wellicht vindt u het gewoon heerlijk om in uw uppie te trainen, zonder anderen en andere geluiden om u heen. En een groot voordeel van online sport is natuurlijk ook dat u er letterlijk de deur niet voor uit hoeft. Maar online sporten conditie opbouwen kan gelukkig met mooi weer ook nog eens buiten. U zet uw laptop op uw terras en kunt heerlijk in het zonnetje uw oefeningen doen.

Met afwisseling sporten

Met online sporten conditie opbouwen kiest u ook voor gemak en flexibiliteit. U bent niet gebonden aan de openingstijden van de sportschool. U kunt ook steeds weer op andere dagen en andere momenten online sport beoefenen. Net hoe het u die dag of die week uitkomt. En nog een heel groot ander voordeel: gaat u een weekend weg of op vakantie? U neemt uw online sport onder de arm mee. Ook in uw vakantiehuisje of hotel kunt u immers prima met sporten conditie opbouwen.

Online sporten: fijne formule

In de praktijk blijkt dus dat met online sporten conditie opbouwen voor steeds meer mensen prima werkt. En ook thuis ziet en voelt u de vooruitgang in uw conditie en fitheid. Zeker als u bijvoorbeeld dagelijks maar kort wat oefeningen doen, werkt het een stuk handiger dan voor een kwartiertje naar de sportschool gaan.