Mensen die op geestelijk en sociaal gebied kwetsbaar zijn kunnen in aanmerking komen voor dagbesteding. Heeft u een vader, moeder of dierbare voor wie dagbesteding in Leeuwarden mogelijk een goede oplossing is, dan kunt u een aanvraag doen om te zien of de persoon waar het om gaat hiervoor in aanmerking komt. We vertellen hier meer over de goede invloed van dagbesteding op de zelfredzaamheid van een cliënt en om welke activiteiten het gaat.

Wat heeft een centrum voor dagbesteding te bieden?

Een centrum voor dagbesteding Leeuwarden biedt dagelijks activiteiten op verschillende vlakken. Veel mensen stellen prijs op creatieve bezigheden, zoals schilderen of knutselen. Anderen doen liever activiteiten buiten, zoals werken in de tuin of een wandeling in de natuur. Door de afwisseling in de programma’s is er voor ieder wat wils te doen. Doordat u mensen ontmoet die dezelfde achtergrond als u hebben is het makkelijk om contact te maken, te kletsen en spelletjes te doen. Dagbesteding is niet alleen goed voor het bijhouden van sociale vaardigheden, maar kan er ook toe leiden dat u gestimuleerd wordt om (vrijwilligers)werk te gaan doen of een cursus of opleiding te gaan volgen.

De mensen voor wie dagbesteding bedoeld is

Dagbesteding is vaak ideaal voor ouderen en mensen met een beperking. Maar ook (jong)volwassenen met psychosociale problemen, waaronder isolement of depressiviteit, kunnen bij een activiteitencentrum structuur vinden en meer eigenwaarde ontwikkelen. Door deel te nemen aan activiteiten die gericht zijn op arbeid, zoals het opknappen van technische of administratieve klussen, kan de cliënt bovendien weer in een werkritme komen. Naast dagbesteding zijn er uiteraard nog veel andere vormen van zorg die voor u of iemand in uw omgeving onmisbaar zijn voor het persoonlijk welzijn. Denk bijvoorbeeld aan huishoudelijke hulp Leeuwarden. Net als voor dagbesteding kunt u hiervoor een aanvraag doen.

Ondersteuning bij zelfstandig wonen

Een van de zorgorganisaties waar u terecht kunt voor een professionele dagbesteding in Leeuwarden is Alex-Cares. Deze organisatie biedt allerlei vormen van zorg en heeft diverse woon-zorgcentra voor begeleid wonen. Daarnaast komen de medewerkers van Alex-Cares bij mensen thuis die zelfstandig wonen, maar die hierbij ondersteuning nodig hebben. Is het huishouden voor u of voor een familielid te veel, dan regelt de organisatie een vriendelijke huishoudelijke hulp Leeuwarden voor het schoonhouden van uw woonruimte. Zo ontvangt u de hulp die nodig is om op een prettige manier in uw vertrouwde omgeving te blijven wonen.</p